onsdag 16 november 2011

Daimkladdkakemuffins

Då har man gjort första kakan, blev Daimkladdkakemuffins och dom luktar något fasansfullt gott och ser sådär härligt kladdiga ut tack vare daimen... men får jag smaka någon? Näää, har ju lovat mig själv att låta bli tills lördag så dom åkte ganska snabbt in i frysen, bäst så.
Här är receptet för er som vill testa.

Ingredienser

100 g smör
2 dubbeldaim (ca 110 g)
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt

Gör så här

Smält smöret. Bryt under tiden sönder daimen i sina paket och vispa ner smulorna så de smälter i smöret. Tålamod - de tar en stund att smälta. Blir till slut en seg massa.

Vispa ägg och socker pösigt, samt blanda ner daimsmöret däri.

Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en 2-liters plastpåse, rista så att det blandas. Rör ner i smeten.

Smörj och bröa en låg glasform, 26 cm i diameter. Bred ut smeten i formen och grädda den i 175 º varm ugn i 18 minuter.
(Jag använde muffinsformar istället och hade dom inne 12-13 min, funkade bra det också☺)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar