fredag 8 oktober 2010

Gröt

Efter att gett upp ersättning då han senast åt typ 50-80 ml av 210 ml så gav jag honom en portion gröt och det gick ner med glädje! Annars har han kanske ätit en halv portion ungefär och man har fått truga lite men nu så åt han så glatt. Trevligt att min avancerade matlagning var mumma, hehe!
Kan ju vara så att han inte gillar ersättning så mycket längre, inte mig emot och vi har bestämt oss för att börja avveckla den nu. Mer gröt och "vanlig" mat och kanske välling men det gillade han inte senast vi provade men man kan ju testa igen. Fick nämligen tips om att ge honom Sempers godnatt välling då han är väldigt skrikig på kvällen så det ska vi testa nu i helgen.
En annan bra grej med att ev slut med ersättningen förutom att det faktiskt är roligare att mata honom med sked än flaska är ju att man sparar pengar. Han äter ca 6-8 st NAN 2 i månaden, det blir ju ändå 700-900 kr/mån bara på det... det känns i våran redan tunna plånbok.
Men nu ska det som sagt bli mer mat och gröt och sen när han får tänder blir det ju bröd och så. Inga tänder än på G dock, seg unge, hehe!
Haha mycket tjat om ersättning och gröt men så blir det ibland när man är mamma har jag märkt, pratar om helt meningslösa bebis/barn saker.

Efter första skeden, glad och nöjd med mammas val av mat!:)

Ser lite osäker ut...

...men man gillar det!

1 kommentar:

  1. Han äter inte vanlig mat eller? Eller "bebis-lagad mat" då.. Han kanske bara vill bort från ersättningen :) vi kör också me vällingen du nämnde och för oss har den alltid fungerat bra, hoppas den gör det för er också.. Trevlig helg! Kram Åsa

    SvaraRadera