måndag 13 maj 2013

Fuskade trots allt...

Måndag och prick en vecka sedan jag började med LCHF och jag kände mig bara tvungen att väga mig, fuskare som jag är, hehe. 71.5 kg stannade vågen på vilket betyder 4 kg ner på en vecka med god och tillfredsställande kost och totalt -73.5 kg sedan min viktresa började.
Fick en liten motivationspresent av mig själv eller två, en fredags (vid 72.4 kg) och idag då, lipglos och nagellack som jag är riktigt nöjd med. Har för mig jag berättade om dessa belöningar och nu inväntar sista, ett fint halsband vid 70 kg :)




Nu blir det ingen  vägning förrens på fredag, som vanligt. Ingen risalamalta heller, haha trots att jag var skitsugen och bara dreglade av tanken. Blev däremot pizza, snabb att göra och riktigt god!

LCHF snabbpizza

1 dl mandelmjöl
1 ägg
Tomatsås
2 skivor stark salami
1 dl ost ( edamer, riven )
Oregano, salt och peppar

Gör så här 

Mixa mandelmjöl, ägget, oregano, salt och peppar. Lägg blandningen på en tallrik. Släta ut den till en ca 0,5 cm tjock, rund kaka. In med kakan i micron i ca (max) 2 minuter. Ta ut, och lägg på tomatsåsen. Dela salamin i små bitar och lägg på. Lägg på osten och avsluta med att krydda på osten med oregano, salt och peppar. In i micron igen i ca 1 minut. Klar! 

Går ju även bra att grädda i ugnen som en pizza, men om man tillexempel vill ha något snabbt kändes micron snabbare och effektivare.

På onsdag ska jag ut och äta första gången med LCHF, senast jag LCHF  och åt ute fuskade jag och sen gick det åt helvete men inte denna gång då jag som sagt ser helt annorlunda på det. Blir inget avancerat utan barnen önskade Burger King så ja, varför inte, äter ute kanske två gånger i halvåret. Lite orolig/nojig över vad jag ska ta, dricka vet jag ju ( kör vatten ;) ) men sen är jag inte helt hundra. Tur man kan sitta och kolla hemma innan. Om någon vill komma med förslag, skriv på! :)

1 kommentar:

  1. Kör Max istället, de har en LCHF-burgare! :)

    SvaraRadera