måndag 28 januari 2013

Starten och veckans vikt

Idag körde jag då igång på riktigt med viktminskningen, är 8 dagar sedan förlossningen men jag känner mig som sagt redo. Eftersom jag inte ammar är det ju ok också så!:) Tar det lugnt i början dock, både med motion och diet då min aptit inte riktigt är tillbaka än.
Men jag steg upp på vågen imorse iallafall och den var snäll, vägde 78,7 kg förra måndagen och idag 76.5 kg idag så över 2 kg ner! Har ju 65 kg som målvikt då jag är 167 cm, lagom vikt och "bara" 11.5 kg dit vilket ju egentligen inte är något om man ser till var jag började.
Kommer ha vägdag på måndagar nu, haft fredagar innan men tänkte jag kanske sköter helgen bättre om jag inte gör så, vilket ju inte är helt fel.

När det gäller motion är det promenader och powerwalk som gäller tills jag vart på efterkontroll hos barnmorskan då jag vill veta att allt är ja, hrm, bra där nere. Har ändå inga löparskor då jag måste köpa nya så skulle inte kunna springa nu även om jag ville. Dom jag har nu är slitna med promenader och pw klarar dom så det får bli för det tills dom ger upp.
Just nu är mitt löpband överhopat av leksaker, haha blir gärna att man slänger upp saker där när man har bråttom med att plocka upp så det blir att städa undan det nu i veckan så jag kan använda det också. Kan ju gå/pw på det lika mycket som jag kan springa, är ju hastigheten som spelar in. Men ska verkligen försöka ta mycket promenader ute med Y och vagnen också, tar emot lite bara just nu då det är blaskigt och tråkigt men snart lär la snön försvinna och då ska jag passa på!

Startvikt juni 2006: 145 kg
Startvikt 2013 (21/1): 78.7 kg
Nuvarande vikt (28/1): 76.5 kg (-2,2kg)
Viktminskning totalt: 68,5 kg (utan op)
Målvikt: 65 kg (+11,5 kg)
Start BMI (2006): 52
Nuvarande BMI: 27.4
BMI-enheter ner: -24.6
Midjemått start (2006): 140 cm
Nuvarande midjemått: 80 cm
Förändring midjemått: -60 cm

1 kommentar:

  1. Du är grymt duktig..
    Jag är så impad...

    Vi ses om en månad, skall bli så roligt att träffa dig igen <3

    Kram Marie

    SvaraRadera